Uputstvo za lepljenje ŠoĐI papira

 

 pirinacni papir i uputstvo kako ga zalepiti i zameniti postojeci na ramu paravana ili kliznih vrata u Beogradu ili Novom Sadu

Priprema: Drvo mora da bude suvo i čisto, bez ulja, smole, laka i prašine. Ako nameravate da lakirate Shoji okvir pre lepljenja papira, zalepite samolepljivu traku na delu okvira da bi se izbegla kontaminacija lepka i laka.
Postavite Shoji okvir u vodoravni položaj. Može biti postavljen i vertikalno za lepljenje ali to zahteva više preciznosti. Otvorite rolnu. Kada koristite papir sa dezenom, obratite pažnju na šare.
Zalepite selotep na jednu stranu papira, kao što je prikazano na slici, da nebi skliznuo kada se nanese lepak.

papir traka lepljenje preciznost bez prasine paravan Shoji

Otvorite lepak i nanesite ga u vidu tanke linije debljine oko 2mm. Na poklopcu lepka se nalaze vođice koje vam olakšavaju postavljanje lepka na tanke letvice. Preporučujemo da ga isprobate na starom uzorku.

lepak otvorite i zalepite na japanski paravan tako da bude 2mm i onda ga pritisnite

Nakon stavljanja lepka odrolajte Shoji papir po okviru, pritisnite po povrsini, malo zategnite i isecite po potrebi višak papira skalpelom.
(Nakon stavljanja lepka, odrolajte Shoji papir sa pomoćnikom iznad okvira -u vazduhu, nanišanite i spustite zategnuti papir istovremeno sa pomoćnikom, pritisnite po povrsini, malo zategnite i isecite po potrebi višak papira skalpelom)

papir lebdi u vazduhu dok partner pritiska tj nisani visak isecite sa skalpelom ili

Kada se lepak skroz osuši pospreišite malo papir sa vodom iz sprej boce. To će zategnuti papir kada se osuši.

Papir se uklanja sa rama tako što se pokvasi vlažnom krpom i onda se lako odlepi. Na taj način možete da zamenite oštećene delove papira ili ih potpuno obnovite.Galerija slika Klizna vrata - Paravani - Japanski plakari

pix pix pix pix pix pix

PrilagoĐeno prostoru Ambijent Dizajn

Proizvode možete naručiti telefonom: .... 065/402-4021 ili putem e-maila ambijentdizajn@gmail.com. Paravan stiže na Vašu adresu u roku od 5 dana. Klizna vrata stižu na Vašu adresu u roku od 10 dana.

Info & kontakt Ambijent Dizajn

Nazovite - opravdaćemo Vaše poverenje Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Subotica, Šabac, Sombor, Vršac.

Adresa:Pavla Jurišića Šturma 19
Grad:Novi Sad, Petrovaradin
Telefon: 065/402-4021
Sajt: www.ambijentdizajn.com
e-mail: ambijentdizajn@gmail.com